facebook
twitter
youtube
linkedin

Not online

Dansk

[vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_tta_accordion style=”modern” shape=”round” color=”peacoc” spacing=”1″ gap=”10″ c_icon=”chevron” active_section=”0″ collapsible_all=”true”][vc_tta_section title=”Introduction” tab_id=”1636730079984-14a2d685-2141″][vc_column_text]Velkommen til VASCERNs websted!

Denne side indeholder alt materiale der er oversat til dansk.

Arbejdssproget i hele EU er engelsk; det er grunden til, at vores websted og dokumenter, der er produceret af vores eksperter, oprindeligt er produceret på engelsk.

For at nå ud til så mange patienter og sundhedspersonale som muligt er vi konstant opmærksomme på at oversætte vores dokumenter og videoer til de forskellige EU-sprog, og mere materiale vil løbende udkomme på dansk

Hvad er VASCERN?

VASCERN (det europæiske referencenetværk (ERN) om sjældne multisystemiske vaskulære sygdomme), er en af de 24 ERN’er, der er dedikeret til at samle den bedste ekspertise i Europa for at sikre behandling og pleje til patienter med sjældne kar sygdomme på tværs af landegrænser i EU. Vi tilstræber at forbedre behandlingen, fremme bedste praksis og kliniske retningslinjer, styrke forskning, sikre uddannelse af patienter , tilbyde uddannelse af sundhedspersonale og realisere det fulde potentiale i det europæisk samarbejde vedrørende specialiseret behandling ved at udnytte de nyeste muligheder inden for medicinsk videnskab og sundhedsteknologi.

Vores struktur:

VASCERN består i øjeblikket (2021) af 31 højt specialiserede multidisciplinære ekspertteams fra 26 sundhedsudbydere (= HCPs) og 7 affilierede partnere fra 16 EU-medlemsstater samt forskellige europæiske patientforeninger. VASCERN er koordineret fra Paris, Frankrig (Hôpital Bichat-Claude Bernard, Assistance Publique-Hôpitaux de Paris).

Arbejdet fra vores eksperter er struktureret i 5 specialiserede arbejdsgrupper for sjældne sygdomme:

 • HHT: Hereditary hemorrhagic telangiectasia ( Mb. Osler)
 • HTAD: Heritable Thoracic Aortic Diseases (Arvelige thorakale aorta aneurisme)
 • MSA: Medium Sized Arteries (vascular Ehlers-Danlos syndrome) (Mellem store arterie sygdomme)
 • PPL: Pediatric and Primary Lymphedema Lymfangiomer
 • VASCA: Vascular Anomalies (Medfødte karnøgler)

Hver arbejdsgruppe producerer deres egne dokumenter og materialer, herunder:

 • Retningslinjer for klinisk praksis: anbefalinger til optimering af patientbehandling, disse udvikles på baggrund af en systematisk gennemgang af forskningsresultater og en vurdering af fordele og ulemper ved forskellige behandlingsmuligheder
 • Konsensuserklæringer fra kliniske eksperter: specifikke anbefalinger om et emne fra et uafhængigt ekspertpanel
 • Kliniske resultatmål: Evaluering i forhold til bedste behandlingsmæssige standard. Disse viser hvad der skal til for at sikre høj kvalitet i behandlingen af en bestemt sjælden sygdom.
 • Forsknings samarbejde og publikationer
 • Do’s and Don’ts-faktaark: anbefalinger, der hjælper patienter med sjældne sygdomme og deres behandlere med at kende de grundlæggende Do’s and Don’ts i almindelighed og i nødsituationer
 • Patientforløb: Værktøj, der bruges til at definere den bedste patientbehandling
 • Webinars og Pills of Knowledge: undervisningsvideoer med undertekster på forskellige EU-sprog og optagelser af live webinars.

Vi tilbyder grænseoverskridende virtuelle konsultationer ved hjælp af Clinical Patient Management System (CPMS), hvor komplekse sager kan drøftes med eksperterne i vores netværk.

Vi er også ved at oprette database over sjældne sygdomme og vi har udviklet en mobilapp (VASCERN-app), der hjælper patienter med at nå de nærmeste ERN- og ikke-ERN-ekspertcentre og patientorganisationer i Europa. Du kan downloade mobilappen i Google Store, Apple Store og på følgende link: https://vascern.eu/what-we-do/mobile-app/. Mobilappen er tilgængelig på alle EU-sprog.

Dokumenterne, der allerede er oversat til dansk, kan findes nedenfor og arrangeres af Rare Disease Working Group.

I tilfælde af spørgsmål bedes du udfylde vores kontaktformular. Stil gerne spørgsmålet på dit eget sprog. Det sendes derefter til den rette kontaktperson.

Hvis du ønsker at komme i kontakt med det europæiske patientfællesskab, skal du gå til følgende websted og vælge dit sprog øverst til højre på siden.

 

 • Guide til afspilning af videoer på dit spro

Klik på ikonet nederst til højre som vist på billedet

vælg derefter dit sprog

 

 [/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”HHT: Hereditary hemorrhagic telangiectasia ( Mb. Osler)” tab_id=”1649144765262-e9e0e7bb-87af”][vc_column_text]Hereditary Hæmoragisk Telangiektasi (HHT)

En oversigt over HHT, Prof. Claire Shovlin

Oversættelse af Vascern

BØR OG BØR IKKE FACTSHEETS : 

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”HTAD: Heritable Thoracic Aortic Diseases (Arvelige thorakale aorta aneurisme)” tab_id=”1636730079992-ef0ecf56-a1c4″][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”MSA: Medium Sized Arteries (vascular Ehlers-Danlos syndrome) (Mellem store arterie sygdomme)” tab_id=”1636730200662-560460ac-a7c8″][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”PPL: Pediatric and Primary Lymphedema Lymfangiomer” tab_id=”1636730216830-510921ea-73f5″][vc_column_text]Pædiatrisk og Primær Lymfødem (PPL)

Lymfødem – fra et barns synspunkt, Leonor

Do’s and don’ts:

Kompression til børn

Skin Care Factsheet for Patients:

Hudpleje

Cellulitis Flowchart:

Rosen Flowchart til Patienter med Lymfødem

Children’s Compression Factsheet for patients:

Kompression til børn[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”VASCA: Vascular Anomalies (Medfødte karnøgler)” tab_id=”1636730213066-2cc714e1-886a”][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”VASCERN/ERN” tab_id=”1636730210149-45ceccad-c744″][vc_column_text]Hvordan kan VASCERN hjælpe dig?

 

Europæiske netværk af referencecentre : 

     

 

 

EUROPÆISKE REFERENCE NETVÆRK
HJÆLP TIL PATIENTER MED SJÆLDNE
ELLER KOMPLEKSE SYGDOMME

 

 

 

 

EUROPÆISKE REFERENCE NETVÆRK
HJÆLP TIL PATIENTER MED SJÆLDNE ELLER KOMPLEKSE SYGDOMME

 

 

 

 

 

 

EUROPÆISKE REFERENCENETVÆRK
FOR SJÆLDNE SYGDOMME, SYGDOMME MED
LAV PRÆVALENS OG KOMPLEKSE SYGDOMME

 

 

 

 

 

Arbejder for patienter
med sjældne sygdomme,
sygdomme med lav prævalens
og komplekse sygdomme
Share.Care.Cure[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][/vc_column][/vc_row]

Skip to content